Made with MAGIX by Mat Maessen
Wandelrouteplanner Voor het plannen van een wandelroute via een der wandelnetwerken in Limburg kunt U gebruik maken van een van de volgende routeplanners op internet: www.routebureaulimburg.nl Voor gemeente Echt-Susteren: www.routeyou.com
Home Wandelroutes in Limburg
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Limburg Wandelnetwerken

Dit is de hoofdpagina over de wandelnetwerken in de provincie Limburg. Deze pagina geeft U informatie over de wandelnetwerken binnen de provincie Limburg. Via de menuknop “Wandelroutes in Limburg” kunt U kiezen vanaf welke van de geselecteerde startplaatsen U wilt gaan wandelen. Per startplaats kunt U dan kiezen uit wandelroutes van ongeveer 5, 10, 15 of 20 kilometer. Alle wandelroutes beginnen in de nabijheid van horeca. Steeds na ongeveer 5 kilometer is er een mogelijkheid om te pauzeren bij horeca. Natuurlijk kunt U ook U eigen wandelroute samenstellen. Veel wandelplezier.
Wandelmarkering De wandelmarkering in de provincie Limburg is niet overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de knooppunten en gebiedsinformatie voor. Er zijn helaas verschillende routemarkeringen. Op deze website wordt aandacht besteedt aan de wandelnetwerken met de volgende twee markeringen: 1. In een rood kader bevindt zich het zwarte nummer van het wandelknooppunt op een gele achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van knooppunt naar knooppunt. De markeringen zijn gele pijlen in een rood kader. 2. In een wit kader bevindt zicht het witte nummer van het wandelknooppunt op een rode achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van knooppunt naar knooppunt. De markeringen zijn witte pijlen in een rood kader.
Wandelnetwerk In 2007 werd in de provincie Limburg het eerste wandelnetwerk geopend. Sevenum had daarmee de primeur het eerste wandelnetwerk in Limburg te zijn. Inmiddels is er in de provincie Limburg een wandelnetwerk van in totaal ongeveer 3400 kilometer. Deze wandelnetwerken bevinden zich in Noord- en Midden-Limburg. In Zuid- Limburg is nog geen modern nieuw wandelnetwerk.

Wandelnetwerken in Limburg

Overzicht van de wandelnetwerken in Limburg: Beesel Sinds 2012 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Beesel. Markeringen rood-geel. Bergen Sinds 2011 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Bergen. Markeringen rood-wit. Echt-Susteren Sinds 2012 ongeveer 270 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Echt-Susteren. Markeringen rood-wit. Gennep Sinds 2013 ongeveer 130 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Gennep. Markeringen rood-wit. Horst aan de Maas Sinds 2007 ongeveer 450 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Horst aan de Maas. Markeringen rood-geel. Leudal Sinds 2011 ongeveer 520 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Leudal. Markeringen rood-geel. Maasgouw Sinds 2014 ongeveer 150 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Maasgouw. Markeringen rood-geel. Mook en Middelaar (in ontwikkeling) Vanaf 2019 wandelnetwerk in de gemeente Mook en Middelaar. Nederweert Sinds 2015 ongeveer 175 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Nederweert. Markeringen rood-geel. Peel en Maas Sinds 2011 ongeveer 350 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Peel en Maas. Markeringen rood-geel. Roerdalen Sinds 2012 ongeveer 190 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roerdalen. Markeringen rood-geel. Roermond Sinds 2015 ongeveer 185 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roermond. Markeringen rood-geel. Venlo Sinds 2012 ongeveer 325 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venlo. Markeringen rood-geel. Venray Sinds 2015 ongeveer 400 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venray. Markeringen aluminium. Weert (Kempen-Broek) Sinds 2009 wandelnetwerk in de gemeente Weert. Markeringen blauwe wandelwissels en kleurensymbolen.
Site Navigation
© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem

Wandelnetwerken in

Limburg

Dit is de hoofdpagina over de wandelnetwerken in de provincie Limburg. Deze pagina geeft U informatie over de wandelnetwerken in deze provincie. Met deze informatie hoop ik U geinteresseerd te maken in de wandelmogelijkheden binnen de provincie Limburg. Via de menuknop “Wandelnetwerken Limburg per gemeente” kunt U kiezen in welke gemeente U graag wil wandelen. Via het scherm dat daarop volgt kiest U dan in welke plaats U wilt wandelen via het knooppuntensysteem. Daarna kiest U welke afstand U ongeveer wilt wandelen. Alle wandelingen beginnen in de nabijheid van een horecapunt. Steeds na ongeveer 5 kilometer is er een mogelijkheid om een pauze in te lassen bij zo’n horecapunt. Veel wandelplezier.
MyWebsite.com

Limburg

Limburg is de meest zuidelijke

provincie van Nederland. Hoofdstad

van Limburg is Maastricht. Andere

belangrijke gemeenten van Limburg

met meer als 50.000 inwoners zijn

Venlo, Roermond, Sittard-Geleen en

Heerlen.

Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van Limburg met meer dan 120.000 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Maastricht zijn: de Maas met Sint-Servaasbrug, het Vrijthof met Sint-Servaasbasiliek, het Onze-Lievevrouweplein, de Markt met het stadhuis, het Jekerkwartier met zijn Helpoort, het Bassin en het nieuwe stadsdeel Ceramique.

VVV Limburg

VVV Limburg

Zuid-Limburg Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race in Zuid-Limburg is het meest bezochte gratis evenement in 2013 in de provincie Limburg. Andere belangrijke gratis evenementen in de provincie Limburg zijn: de kermis van Weert, Kerststad Valkenburg, Preuvenemint in Maastricht, Venloop in Venlo en diverse vasteloavendfestiviteiten in geheel Limburg.

Nationaal Park De Meinweg

De Nationale Parken in Limburg zijn:

Nationaal Park de Groote Peel,

Nationaal Park de Maasduinen en

Nationaal Park de Meinweg.

De Nationale Landschappen in Limburg zijn: de Gelderse Poort en Zuid-Limburg.