Wandelnetwerk Horst aan de Maas
Made with MAGIX by Mat Maessen

11. Wandelen in Broekhuizen

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 11, 16 en 21 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de Veerweg Broekhuizen. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 01 onderaan de Veerweg bij het veer Broekhuizen - Arcen. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij de kerk van Broekhuizen. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
Home Print Wandelroutes

Startplaats Broekhuizen Veerweg

© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelroute vanuit Broekhuizen van 5 kilometer

De wandelroute start bij het wandelstartbord van de Stempel van de Maas en wandelknooppunt 01 onder aan de Veerweg. U loopt langs de Maas en passeert het Strandpaviljoen in de richting van wandelknooppunt 89. U wandelt steeds langs de Maas tot aan het voetveer naar Arcen. Daar gaat U richting Maasstraat. U vervolgt door de natuurgebieden van Broekhuizerweerd en het Aastbroek. Na het Aastbroekpad volgt U de Lottumseweg terug naar het centrum van Broekhuizen. U passeert tenslotte de Sint-Nicolaaskerk en het Brouwershuis voordat U weer bij het startpunt arriveert. Horeca vlakbij start en finish. (45% verhard – 55% onverhard)

 

01  89 88  87  86  13  14 01 (lengte 5,1 km)

Wandelroute vanuit Broekhuizen van 11 kilometer

01  06 07  08  61  74  73 72  71  04 05  02  01 (lengte 10,8 km)

Wandelroute vanuit Broekhuizen van 16 kilometer

De wandelroute start bij het wandelstartbord van de Stempel van de Maas en wandelknooppunt 01 onder aan de Veerweg. U loopt omhoog in de richting van wandelknooppunt 06 over de Genenberg. Na Blue Berry Hill (blauwe bessen) wandelt U over de Hiepterheide en verderop door natuurgebied het Schuitwater over de Swolgenderheide. Na wandelknooppunt 74 volgt U de Vlasmeerweg en Broekhuizerweg richting Swolgen. Voor de Sint-Lambertuskerk in Swolgen gaat U rechtsaf. Daarna wandelt U door buurtschap Legert. U loopt verder langs Visvijver Swolgen en langs de waters in natuurgebied ‘t Sohr. U wandelt vervolgens door buurtschap Zeelberg en komt in Broekhuizenvorst. U passeert de Heilige Naam Jezuskerk en volgt de Broekhuizerweg. U loopt nu terug naar het Veer Broekhuizen-Arcen. U wandelt langs de Maas en passeert het Strandpaviljoen in de richting van wandelknooppunt 89. U loopt steeds langs de Maas tot aan het voetveer naar Arcen. Daar gaat U richting Maasstraat. U vervolgt door de natuurgebieden van Broekhuizerweerd en het Aastbroek. Na het Aastbroekpad volgt U de Lottumseweg terug naar het centrum van Broekhuizen. U passeert tenslotte de Sint-Nicolaaskerk en het Brouwershuis voordat U weer bij het startpunt arriveert. Horeca vlakbij start en finish en na ongeveer 5 en 11 kilometer. (55% verhard – 45% onverhard)
01  06 07  08  61  74  73   72  71  04 05  02  01 89 88  87  86  13   14 01  (lengte 16,0 km)

Wandelroute vanuit Broekhuizen van 21 kilometer

01  06 07  08  61  74  73 75  31  32  78  76  75 73 72  71  04 05   02  01 89 88  87  86  13  14 01  (lengte 20,7 km)
Bijzonderheden wandelroutes 11 Broekhuizen
Bij hoog water van de Maas is de startplaats aan de Veerweg wellicht niet te bereiken. U kunt de wandelroutes vanaf deze startplaats dan beter mijden. Bij nat weer zijn de laarzenpaden drassig. Ook sommige onverharde paden kunnen drassig zijn. Naast de gebruikelijke markeringen komen er tijdens de wandelroutes ook grote palen met richtingwijzers voor van het voormalig wandelnetwerk Stempel van de Maas.  
start wandelroute
Korte beschrijving wandelroute 1105 Broekhuizen Korte beschrijving wandelroute 1111 Broekhuizen Naar Google Maps Naar Google Maps Naar Google Maps Naar Google Maps
horeca wandelroute
Restaurant het Maashotel Veerweg 11 5872 AE Broekhuizen Tel.: 077 - 463 21 14 www.hetmaashotel.nl
Korte beschrijving wandelroute 1116 Broekhuizen Korte beschrijving wandelroute 1121 Broekhuizen
De wandelroute start bij het wandelstartbord van de Stempel van de Maas en wandelknooppunt 01 onder aan de Veerweg. U loopt omhoog in de richting van wandelknooppunt 06 over de Genenberg. Na Blue Berry Hill (blauwe bessen) wandelt U over de Hiepterheide en verderop door natuurgebied het Schuitwater over de Swolgenderheide. Na wandelknooppunt 74 volgt U de Vlasmeerweg en Broekhuizerweg richting Swolgen. Voor de Sint-Lambertuskerk in Swolgen gaat U rechtsaf. Daarna wandelt U door buurtschap Legert. U loopt verder langs visvijver Swolgen en langs de waters in natuurgebied ‘t Sohr. U wandelt vervolgens door buurtschap Zeelberg en komt in Broekhuizenvorst. U passeert de Heilige Naam Jezuskerk en volgt de Broekhuizerweg. U loopt nu terug naar Broekhuizen en het startpunt bij het Veer Broekhuizen-Arcen. Horeca vlakbij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. (55% verhard – 45% onverhard)
De wandelroute start bij het wandelstartbord van de Stempel van de Maas en wandelknooppunt 01 onder aan de Veerweg. U loopt omhoog in de richting van wandelknooppunt 06 over de Genenberg. Na Blue Berry Hill (blauwe bessen) wandelt U over de Hiepterheide en verderop door natuurgebied het Schuitwater over de Swolgenderheide. Na wandelknooppunt 74 volgt U de Vlasmeerweg en Broekhuizerweg richting Swolgen. Na de Sint-Lambertuskerk in Swolgen gaat U bij de Bosweg linksaf. De wandelroute gaat verder over de Tienraijsche- en Swolgenderheide. Daarna loopt U door buurtschap Donk terug naar Swolgen. U passeert weer de kerk en wandelt daarna door buurtschap Legert. U loopt verder langs visvijver Swolgen en langs de waters in natuurgebied ‘t Sohr. U wandelt vervolgens door buurtschap Zeelberg en komt in Broekhuizenvorst. U passeert de Heilige Naam Jezuskerk en volgt de Broekhuizerweg. U loopt nu terug naar het Veer Broekhuizen-Arcen. U wandelt langs de Maas en passeert het Strandpaviljoen in de richting van wandelknooppunt 89. U loopt steeds langs de Maas tot aan het voetveer naar Arcen. Daar gaat U richting Maasstraat. U vervolgt door de natuurgebieden van Broekhuizerweerd en het Aastbroek. Na het Aastbroekpad volgt U de Lottumseweg terug naar het centrum van Broekhuizen. U passeert tenslotte de Sint-Nicolaaskerk en het Brouwershuis voordat U weer bij het startpunt arriveert. Horeca vlakbij start en finish en na ongeveer 5, 10 en 16 kilometer. (45% verhard – 55% onverhard)
Wandelroutes in Limburg
Home Wandelroutes Limburg Wandelroutes Noord-Brabant Wandelnetwerken Nederland
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website.

11. Wandelen in

Broekhuizen

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 11, 16 en 21 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de Veerweg Broekhuizen. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 01 onderaan de Veerweg bij het veer Broekhuizen - Arcen. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij de kerk van Broekhuizen. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
Wegens werkzaamheden wandelroutes momenteel niet te lopen.