Made with MAGIX by Mat Maessen

50. Wandelen in Venlo

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 10, 13 of 14 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de Kapel van Genooi in Venlo. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij Koffieschenkerij Genuujerie. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.

Startplaats Venlo Kapel van Genooi

© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelroute vanuit Venlo van 5 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de Genooyerkapelweg in de richting van wandelknooppunt 41. Daarna loopt U langs de Kapel van Genooi. Daarna wandelt U door natuurgebied Océ-Weerd. Bij wandelknooppunt 38 neemt U het pad schuin rechts langs de uiterwaarden van de Maas. Na het viaduct onder de A67 te zijn gepasseerd gaat U weldra naar rechts en volgt het hekwerk. Bij wandelknooppunt 39 aan de Genooierweg gaat U naar links. U passeert de Laarberg en het beeld van een Gekke Maondaagsvierder. U loopt vervolgens door buurtschap ’t Vorst en langs de Molenbeek. Daarna komt U in Velden en passeert de Sint-Andreaskerk. U loopt verder over de Markt en steekt de drukke N271 over. Verderop passeert U het sportcomplex van Velden en wandelt U door een woonwijk Velden uit. U loopt vervolgens door natuurgebied het Zwarte Water. Nadat U camping de Krosselt en Taurus bent gepasseerd steekt U de N271 weer over. U wandelt door buurtschap Krosselt en komt langs Camping de Weerd. Vervolgens loopt U onder het viaduct van de A67 door. Ten slotte wandelt U door buurtschap Genooi terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. (55% verhard – 45% onverhard)
42 - 41 - 38 - 39 - 02 - 10 - 09 - 03 - 40 - 41 - 42 (lengte 10,1 km)
Naar Google Maps Naar Google Maps

Wandelroute vanuit Venlo van 13 kilometer

42 - 37 - 34 - 35 - 36 - 38 - 39 - 02 - 10 - 09 - 03 - 40 - 41 - 42 (lengte 13,4 km)
Naar Google Maps Naar Google Maps
Koffieschenkerij Genuujerie Sint Urbanusweg 77 5914 CA Venlo www.genuujerie.nl
Bij hoog water van de Maas zijn de paden langs te Maas wellicht niet te lopen. U kunt de wandelroutes vanaf deze startplaats dan beter mijden. Sommige onverharde paden kunnen drassig zijn.
42 - 41 - 38 - 39 - 02 - 10 - 09 - 03 - 05 – 06 – 49 – 04 – 03 - 40 - 41 - 42 (lengte 14,4 km)
Naar Google Maps Naar Google Maps
De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de St. Urbanusweg in de richting van wandelknooppunt 37 en passeert printerfabrikant Océ-Canon. Daarna wandelt U door de volkswijk Genooi langs de Witte Kerk en door het Meeuwbeemdpark. Verderop loopt U door het Wilhelminapark met zijn statige villa’s. Na de drukke St. Urbanusweg te zijn overgestoken neemt U bij wandelknooppunt 36 het voetpad links langs Restaurant Valuas. U wandelt vervolgens door natuurgebied Océ-Weerd. Bij wandelknooppunt 38 neemt U het pad schuin rechts langs de uiterwaarden van de Maas. Na het viaduct onder de A67 te zijn gepasseerd gaat U weldra naar rechts en volgt het hekwerk. Bij wandelknooppunt 39 aan de Genooierweg gaat U naar links. U passeert de Laarberg en het beeld van een Gekke Maondaagsvierder. U loopt vervolgens door buurtschap ’t Vorst en langs de Molenbeek. Daarna komt U in Velden en passeert de Sint-Andreaskerk. U loopt verder over de Markt en steekt de drukke N271 over. Verderop passeert U het sportcomplex van Velden en wandelt U door een woonwijk Velden uit. U loopt vervolgens door natuurgebied het Zwarte Water. Nadat U camping de Krosselt en Taurus bent gepasseerd steekt U de N271 weer over. U wandelt door buurtschap Krosselt en komt langs Camping de Weerd. Vervolgens loopt U onder het viaduct van de A67 door. Ten slotte wandelt U door buurtschap Genooi terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish en na ongeveer 8 en 11 kilometer. (65% verhard – 35% onverhard)

Wandelroute vanuit Venlo van 14 kilometer

Wandelroute vanuit Venlo van 10 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de St. Urbanusweg in de richting van wandelknooppunt 37 en passeert printerfabrikant Océ-Canon. Daarna wandelt U door de volkswijk Genooi langs de Witte Kerk en door het Meeuwbeemdpark. Verderop loopt U door het Wilhelminapark met zijn statige villa’s. Na de drukke St. Urbanusweg te zijn overgestoken neemt U bij wandelknooppunt 36 het voetpad links langs Restaurant Valuas. U wandelt vervolgens door natuurgebied Océ-Weerd. Ten slotte gaat U bij de Groeneweg naar rechts en wandelt U zo weer terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish. (70% verhard – 30% onverhard)
42 - 37 - 34 - 35 - 36 - 38 - 41 - 42 (lengte 4,5 km)
Naar Google Maps Naar Google Maps
De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de Genooyerkapelweg in de richting van wandelknooppunt 41. Daarna loopt U langs de Kapel van Genooi. Daarna wandelt U door natuurgebied Océ-Weerd. Bij wandelknooppunt 38 neemt U het pad schuin rechts langs de uiterwaarden van de Maas. Na het viaduct onder de A67 te zijn gepasseerd gaat U weldra naar rechts en volgt het hekwerk. Bij wandelknooppunt 39 aan de Genooierweg gaat U naar links. U passeert de Laarberg en het beeld van een Gekke Maondaagsvierder. U loopt vervolgens door buurtschap ’t Vorst en langs de Molenbeek. Daarna komt U in Velden en passeert de Sint-Andreaskerk. U loopt verder over de Markt en steekt de drukke N271 over. Verderop passeert U het sportcomplex van Velden en wandelt U door een woonwijk Velden uit. U loopt vervolgens door natuurgebied het Zwarte Water en door buurtschap Schandelo. Daarna wandelt U langs de Venkoelen. Nadat U camping de Krosselt en Taurus bent gepasseerd steekt U de N271 weer over. U wandelt door buurtschap Krosselt en komt langs Camping de Weerd. Vervolgens loopt U onder het viaduct van de A67 door. Ten slotte wandelt U door buurtschap Genooi terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 en 12 kilometer. (40% verhard – 60% onverhard)
Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou

Bijzonderheden wandelroutes

Wandelnetwerk Venlo
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website.

50. Wandelen in Venlo

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 10, 13 of 14 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de Kapel van Genooi in Venlo. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij Koffieschenkerij Genuujerie. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de St. Urbanusweg in de richting van wandelknooppunt 37 en passeert printerfabrikant Océ- Canon. Daarna wandelt U door de volkswijk Genooi langs de Witte Kerk en door het Meeuwbeemdpark. Verderop loopt U door het Wilhelminapark met zijn statige villa’s. Na de drukke St. Urbanusweg te zijn overgestoken neemt U bij wandelknooppunt 36 het voetpad links langs Restaurant Valuas. U wandelt vervolgens door natuurgebied Océ- Weerd. Ten slotte gaat U bij de Groeneweg naar rechts en wandelt U zo weer terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish. (70% verhard – 30% onverhard)
De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de Genooyerkapelweg in de richting van wandelknooppunt 41. Daarna loopt U langs de Kapel van Genooi. Daarna wandelt U door natuurgebied Océ-Weerd. Bij wandelknooppunt 38 neemt U het pad schuin rechts langs de uiterwaarden van de Maas. Na het viaduct onder de A67 te zijn gepasseerd gaat U weldra naar rechts en volgt het hekwerk. Bij wandelknooppunt 39 aan de Genooierweg gaat U naar links. U passeert de Laarberg en het beeld van een Gekke Maondaagsvierder. U loopt vervolgens door buurtschap ’t Vorst en langs de Molenbeek. Daarna komt U in Velden en passeert de Sint-Andreaskerk. U loopt verder over de Markt en steekt de drukke N271 over. Verderop passeert U het sportcomplex van Velden en wandelt U door een woonwijk Velden uit. U loopt vervolgens door natuurgebied het Zwarte Water. Nadat U camping de Krosselt en Taurus bent gepasseerd steekt U de N271 weer over. U wandelt door buurtschap Krosselt en komt langs Camping de Weerd. Vervolgens loopt U onder het viaduct van de A67 door. Ten slotte wandelt U door buurtschap Genooi terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. (55% verhard – 45% onverhard)
De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de St. Urbanusweg in de richting van wandelknooppunt 37 en passeert printerfabrikant Océ- Canon. Daarna wandelt U door de volkswijk Genooi langs de Witte Kerk en door het Meeuwbeemdpark. Verderop loopt U door het Wilhelminapark met zijn statige villa’s. Na de drukke St. Urbanusweg te zijn overgestoken neemt U bij wandelknooppunt 36 het voetpad links langs Restaurant Valuas. U wandelt vervolgens door natuurgebied Océ- Weerd. Bij wandelknooppunt 38 neemt U het pad schuin rechts langs de uiterwaarden van de Maas. Na het viaduct onder de A67 te zijn gepasseerd gaat U weldra naar rechts en volgt het hekwerk. Bij wandelknooppunt 39 aan de Genooierweg gaat U naar links. U passeert de Laarberg en het beeld van een Gekke Maondaagvierder. U loopt vervolgens door buurtschap ’t Vorst en langs de Molenbeek. Daarna komt U in Velden en passeert de Sint-Andreaskerk. U loopt verder over de Markt en steekt de drukke N271 over. Verderop passeert U het sportcomplex van Velden en wandelt U door een woonwijk Velden uit. U loopt vervolgens door natuurgebied het Zwarte Water. Nadat U camping de Krosselt en Taurus bent gepasseerd steekt U de N271 weer over. U wandelt door buurtschap Krosselt en komt langs Camping de Weerd. Vervolgens loopt U onder het viaduct van de A67 door. Ten slotte wandelt U door buurtschap Genooi terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish en na ongeveer 8 en 11 kilometer. (65% verhard – 35% onverhard)
Korte beschrijving wandelroute 5005 Venlo Korte beschrijving wandelroute 5010 Venlo Korte beschrijving wandelroute 5013 Venlo Korte beschrijving wandelroute 5014 Venlo
De wandelroute start bij wandelknooppunt 42 op de hoek van de St. Urbanusweg en de Genooyerkapelweg. U loopt over de Genooyerkapelweg in de richting van wandelknooppunt 41. Daarna loopt U langs de Kapel van Genooi. Daarna wandelt U door natuurgebied Océ-Weerd. Bij wandelknooppunt 38 neemt U het pad schuin rechts langs de uiterwaarden van de Maas. Na het viaduct onder de A67 te zijn gepasseerd gaat U weldra naar rechts en volgt het hekwerk. Bij wandelknooppunt 39 aan de Genooierweg gaat U naar links. U passeert de Laarberg en het beeld van een Gekke Maondaagvierder. U loopt vervolgens door buurtschap ’t Vorst en langs de Molenbeek. Daarna komt U in Velden en passeert de Sint- Andreaskerk. U loopt verder over de Markt en steekt de drukke N271 over. Verderop passeert U het sportcomplex van Velden en wandelt U door een woonwijk Velden uit. U loopt vervolgens door natuurgebied het Zwarte Water en door buurtschap Schandelo. Daarna wandelt U langs de Venkoelen. Nadat U camping de Krosselt en Taurus bent gepasseerd steekt U de N271 weer over. U wandelt door buurtschap Krosselt en komt langs Camping de Weerd. Vervolgens loopt U onder het viaduct van de A67 door. Ten slotte wandelt U door buurtschap Genooi terug naar het startpunt van de wandelroute bij de Kapel van Genooi. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 en 12 kilometer. (40% verhard – 60% onverhard)
5005. Nummering wandelroute wandelnetwerk Venlo startplaats Venlo Kapel van Genooi: 42 - 37 - 34 - 35 - 36 - 38 - 41 - 42 (lengte 4,5 km) 5010. Nummering wandelroute wandelnetwerk Venlo startplaats Venlo Kapel van Genooi: 42 - 41 - 38 - 39 - 02 - 10 - 09 - 03 - 40 - 41 - 42 (lengte 10,1 km) 5013. Nummering wandelroute wandelnetwerk Venlo startplaats Venlo Kapel van Genooi: 42 - 37 - 34 - 35 - 36 - 38 - 39 - 02 - 10 - 09 - 03 - 40 - 41 - 42 (lengte 13,4 km) 5014. Nummering wandelroute wandelnetwerk Venlo startplaats Venlo Kapel van Genooi: 42 - 41 - 38 - 39 - 02 - 10 - 09 - 03 - 05 – 06 – 49 – 04 – 03 - 40 - 41 - 42 (lengte 14,4 km)
Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps