Made with MAGIX by Mat Maessen

113. Wandelen in Echt

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 6, 10 en 12 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de Plats te Echt. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij parkeerplaats Maaseikerpoort (blauwe parkeerschijf verplicht tijdens openingstijden winkels maximaal 2 uur parkeren) of Carpool A2 Echt aan de Bellekeweg (gratis). Horeca bij start en finish. Veel wandelplezier.

Startplaats Echt Plats

© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelroute vanuit Echt van 6 kilometer

De wandelroute start bij de Plats in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. Vanaf wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat loopt U door de Bovenstestraat in de richting van wandelknooppunt 83. Aan deze winkelstraat ligt het oude postkantoor en het Karmelietessenklooster. U volgt steeds rechtsdoor over het Bovenste Eind en de Doorderweg tot het 2 e wandelknooppunt 92. Daarna wandelt U langs de Nieuwe Graaf behorende tot Natuurgebied Doort. Vervolgens loopt U langs de Middelsgraaf naar het gehucht Ophoven. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. U volgt verder de loop van de Echter Molenbeek terug naar Echt. Ten slotte passeert U de Sint-Rochuskapel en eindigt U de wandelroute weer op de Plats in het centrum van Echt. Horeca bij start en finish. (45% verhard – 55% onverhard)
78 - 83 – 84 – 86 – 92 – 80 – 56 – 53 – 81 – 82 – 77 - 78 (lengte 5,7 km)
Naar Google Maps Naar Google Maps

Wandelroute vanuit Echt van 10 kilometer

De wandelroute start bij de Plats in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. Vanaf wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat loopt U door Wijnstraat in de richting van wandelknooppunt 77. Daarna volgt U de loop van de Echter Molenbeek. U wandelt de bebouwde kom van Echt uit en blijft de Echter Molenbeek volgen. Daarna loopt U door het gehucht Ophoven en volgt de Hammerweg tot in Gebroek. Vervolgens wandelt U over de Doorder Veldweg. U komt in natuurgebied Doort en wandelt langs de Middelsgraaf. Bij wandelknooppunt 21 staat een oude grenssteen van het hertogdom Gelre en Gulick. U steekt hier de Doorderweg over en volgt de Middelsgraaf. Na de Leimkoelen komt de Nieuwe Graaf uit in de Middelsgraaf. U blijft de Middelsgraaf volgen. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. Daarna loopt U weer door het gehucht Ophoven. Over de Oude Molenbeekweg wandelt U terug naar Echt. Aan de Asterbergerweg passeert U de oude fabrieksgebouwen van De Valk. Ten slotte passeert U de Sint-Rochuskapel. Ten slotte passeert U de Sint-Rochuskapel en eindigt U de wandelroute weer op de Plats in het centrum van Echt. Horeca alleen bij start en finish. (GROENE ROUTE 30% verhard – 70% onverhard)
78 - 77 - 82 - 81 - 53 - 54 - 92 - 93 - 99 - 97 - 20 - 21 – 80 - 56 - 54 - 53 - 67 - 76 - 77 - 78 (lengte 10,4 km)
Naar Google Maps Naar Google Maps

Wandelroute vanuit Echt van 12 kilometer

De wandelroute start bij de Plats in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. Vanaf wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat loopt U door de Bovenstestraat in de richting van wandelknooppunt 83. Aan deze winkelstraat ligt het oude postkantoor en het Karmelietessenklooster. U wandelt steeds rechtdoor over het Bovenste Eind en de Doorderweg tot het 1 e wandelknooppunt 92. Daar gaat U linksaf over de Hammerweg en komt U in het gehucht Gebroek. Vervolgens loopt U door natuurgebied Doort. U steekt daarna de spoorlijn over en wandelt in de richting van Slek-Echt. Nadat U Slekkerhoaf en Slekkerhoes bent gepasseerd gaat bij wandelknooppunt 18 rechtsaf over de Karrebosser Veldweg. Aan het eind steekt U de drukke Oude Rijksweg Noord en het spoor over. U loopt vervolgens steeds door natuurgebied Doort en het prachtige dal van de Middelsgraaf. Bij wandelknooppunt 21 staat een oude grenssteen van het hertogdom Gelre en Gulick. U steekt hier de Doorderweg over en volgt de Middelsgraaf. Na de Leimkoelen komt de Nieuwe Graaf uit in de Middelsgraaf. U blijft de Middelsgraaf volgen. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. Daarna wandelt U door het gehucht Ophoven. U volgt verder de loop van de Echter Molenbeek terug naar Echt. Ten slotte passeert U de Sint-Rochuskapel en eindigt U de wandelroute weer op de Plats in het centrum van Echt. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. (40% verhard – 60% onverhard)
78 – 83 – 84 – 86 – 92 – 93 – 99 – 97 – 24 – 23 – 22 – 19 – 18 – 26 – 20 – 21 – 80 – 56 – 54 - 53 – 81 – 82 – 77 - 78 (lengte 11,5 km)
Naar Google Maps Naar Google Maps
Bij nat weer zijn de laarzenpaden drassig. Ook sommige onverharde paden kunnen drassig zijn. In wandelroute 11312 dient U na wandelknooppunt 26 en na het oversteken van de drukke N276 gelijk na de spoorwegovergang rechts het onverharde pad in te lopen.
Eetcafe ’t Genot Plats 7 6101 AP Echt www.tgenot.nl
Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou

Bijzonderheden wandelroutes

Wandelnetwerk Echt-Susteren
Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website.

113. Wandelen in Echt

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 6, 10 en 12 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de Plats te Echt. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij parkeerplaats Maaseikerpoort (blauwe parkeerschijf verplicht tijdens openingstijden winkels maximaal 2 uur parkeren) of Carpool A2 Echt aan de Bellekeweg (gratis). Horeca bij start en finish. Veel wandelplezier.
De wandelroute start bij de Plats in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. Vanaf wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat loopt U door de Bovenstestraat in de richting van wandelknooppunt 83. Aan deze winkelstraat ligt het oude postkantoor en het Karmelietessenklooster. U volgt steeds rechtsdoor over het Bovenste Eind en de Doorderweg tot het 2 e wandelknooppunt 92. Daarna wandelt U langs de Nieuwe Graaf behorende tot Natuurgebied Doort. Vervolgens loopt U langs de Middelsgraaf naar het gehucht Ophoven. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. U volgt verder de loop van de Echter Molenbeek terug naar Echt. Ten slotte passeert U de Sint- Rochuskapel en eindigt U de wandelroute weer op de Plats in het centrum van Echt. Horeca bij start en finish. (45% verhard – 55% onverhard)
De wandelroute start bij de Plats in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. Vanaf wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat loopt U door Wijnstraat in de richting van wandelknooppunt 77. Daarna volgt U de loop van de Echter Molenbeek. U wandelt de bebouwde kom van Echt uit en blijft de Echter Molenbeek volgen. Daarna loopt U door het gehucht Ophoven en volgt de Hammerweg tot in Gebroek. Vervolgens wandelt U over de Doorder Veldweg. U komt in natuurgebied Doort en wandelt langs de Middelsgraaf. Bij wandelknooppunt 21 staat een oude grenssteen van het hertogdom Gelre en Gulick. U steekt hier de Doorderweg over en volgt de Middelsgraaf. Na de Leimkoelen komt de Nieuwe Graaf uit in de Middelsgraaf. U blijft de Middelsgraaf volgen. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. Daarna loopt U weer door het gehucht Ophoven. Over de Oude Molenbeekweg wandelt U terug naar Echt. Aan de Asterbergerweg passeert U de oude fabrieksgebouwen van De Valk. Ten slotte passeert U de Sint-Rochuskapel. Ten slotte passeert U de Sint- Rochuskapel en eindigt U de wandelroute weer op de Plats in het centrum van Echt. Horeca alleen bij start en finish. (GROENE ROUTE 30% verhard – 70% onverhard)
Korte beschrijving wandelroute 11306 Echt Korte beschrijving wandelroute 11310 Echt Korte beschrijving wandelroute 11312 Echt
De wandelroute start bij de Plats in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. Vanaf wandelknooppunt 78 op de hoek van de Wijnstraat en de Bovenstestraat loopt U door de Bovenstestraat in de richting van wandelknooppunt 83. Aan deze winkelstraat ligt het oude postkantoor en het Karmelietessenklooster. U wandelt steeds rechtdoor over het Bovenste Eind en de Doorderweg tot het 1 e wandelknooppunt 92. Daar gaat U linksaf over de Hammerweg en komt U in het gehucht Gebroek. Vervolgens loopt U door natuurgebied Doort. U steekt daarna de spoorlijn over en wandelt in de richting van Slek-Echt. Nadat U Slekkerhoaf en Slekkerhoes bent gepasseerd gaat bij wandelknooppunt 18 rechtsaf over de Karrebosser Veldweg. Aan het eind steekt U de drukke Oude Rijksweg Noord en het spoor over. U loopt vervolgens steeds door natuurgebied Doort en het prachtige dal van de Middelsgraaf. Bij wandelknooppunt 21 staat een oude grenssteen van het hertogdom Gelre en Gulick. U steekt hier de Doorderweg over en volgt de Middelsgraaf. Na de Leimkoelen komt de Nieuwe Graaf uit in de Middelsgraaf. U blijft de Middelsgraaf volgen. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. Daarna wandelt U door het gehucht Ophoven. U volgt verder de loop van de Echter Molenbeek terug naar Echt. Ten slotte passeert U de Sint-Rochuskapel en eindigt U de wandelroute weer op de Plats in het centrum van Echt. Horeca bij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. (40% verhard – 60% onverhard)
11306. Nummering wandelroute wandelnetwerk Echt-Susteren startplaats Echt Plats: 78 - 83 – 84 – 86 – 92 – 80 – 56 – 53 – 81 – 82 – 77 - 78 (lengte 5,7 km) 11310. Nummering wandelroute wandelnetwerk Echt-Susteren startplaats Echt Plats: 78 - 77 - 82 - 81 - 53 - 54 - 92 - 93 - 99 - 97 - 20 - 21 – 80 - 56 - 54 - 53 - 67 - 76 - 77 - 78 (lengte 10,4 km) 11312. Nummering wandelroute wandelnetwerk Echt-Susteren startplaats Echt Plats: 78 – 83 – 84 – 86 – 92 – 93 – 99 – 97 – 24 – 23 – 22 – 19 – 18 – 26 – 20 – 21 – 80 – 56 – 54 - 53 – 81 – 82 – 77 - 78 (lengte 11,5 km)
Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes

Bijzonderheden wandelroutes

Bij nat weer zijn de laarzenpaden drassig. Ook sommige onverharde paden kunnen drassig zijn. In wandelroute 11312 dient U na wandelknooppunt 26 en na het oversteken van de drukke N276 gelijk na de spoorwegovergang rechts het onverharde pad in te lopen.