Made with MAGIX by Mat Maessen
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.
Dit is de hoofdpagina over de wandelnetwerken in de provincie Limburg. Deze pagina geeft U informatie over de wandelnetwerken binnen de provincie Limburg. Via de menuknop “Wandelroutes in Limburg” kunt U kiezen vanaf welke van de geselecteerde startplaatsen U wilt gaan wandelen. Per startplaats kunt U dan kiezen uit wandelroutes van ongeveer 5 tot 20 kilometer. Alle wandelroutes beginnen in de nabijheid van horeca. Natuurlijk kunt U ook Uw eigen wandelroute samenstellen. Veel wandelplezier.
Wandelmarkering De wandelmarkering in de provincie Limburg is niet overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de wandelknooppunten en gebiedsinformatie voor. Er zijn helaas verschillende routemarkeringen. Op deze website wordt aandacht besteedt aan de wandelnetwerken met de volgende twee markeringen: 1. In een rood kader bevindt zich het zwarte nummer van het wandelknooppunt op een gele achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van wandelknooppunt naar wandelknooppunt. De markeringen zijn gele pijlen in een rood kader. 2. In een wit kader bevindt zicht het witte nummer van het wandelknooppunt op een rode achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van wandelknooppunt naar wandelknooppunt. De markeringen zijn witte pijlen in een rood kader.
Wandelnetwerk In 2007 werd in de gemeente Sevenum het project Knopenlopen Sevenum afgerond. Sevenum had daarmee de primeur het eerste wandelnetwerk in Limburg te zijn. Ondertussen is er in de provincie Limburg een wandelnetwerk van in totaal ongeveer 3400 kilometer. Deze wandelnetwerken bevinden zich in Noord- en Midden-Limburg. In Zuid-Limburg wordt nog gewerkt aan een geheel nieuw wandelnetwerk.
Beesel Sinds 2012 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Beesel. Markeringen rood en geel. Bergen Sinds 2011 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Bergen. Markeringen rood en wit. Echt-Susteren Sinds 2012 ongeveer 270 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Echt-Susteren. Markeringen rood en wit. Gennep Sinds 2013 ongeveer 130 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Gennep. Markeringen rood en wit. Horst aan de Maas Sinds 2007 ongeveer 450 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Horst aan de Maas. Markeringen rood en geel. Leudal Sinds 2011 ongeveer 520 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Leudal. Markeringen rood en geel. Maasgouw Sinds 2014 ongeveer 150 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Maasgouw. Markeringen rood en geel. Mook en Middelaar Sinds 2021 ongeveer 70 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Mook en Middelaar. Markeringen rood en wit. Nederweert Sinds 2015 ongeveer 175 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Nederweert. Markeringen rood en geel. Peel en Maas Sinds 2011 ongeveer 350 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Peel en Maas. Markeringen rood en geel. Roerdalen Sinds 2012 ongeveer 190 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roerdalen. Markeringen rood en geel. Sinds 2021 uitbreiding van dit wandelnetwerk over de grens in Duitsland in de gemeente Wassenberg. Roermond Sinds 2015 ongeveer 185 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roermond. Markeringen rood en geel. Venlo Sinds 2012 ongeveer 325 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venlo. Markeringen rood en geel. Venray Sinds 2015 ongeveer 400 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venray. Markeringen aluminium. Voor wandelroutes kunt U terecht op de website van Venray Bloeit. Weert (Kempen-Broek) Sinds 2009 wandelnetwerk in de gemeente Weert. Markeringen blauwe wandelwissels en kleurensymbolen. Wegens afwijkende markeringen geen verdere aandacht op deze website. Voor wandelroutes kunt U terecht op de website van Grenspark Kempen-Broek. Zuid-Limburg (in ontwikkeling) Het wandelnetwerk in Zuid-Limburg is in ontwikkeling. Volgens de laatste berichten wordt er in de loop van 2021 begonnen met het wandelnetwerk. Markeringen rood en wit. In het meest zuidelijke deel van Zuid-Limburg loopt een gedeelte van het wandelnetwerk Voerstreek (België) over Nederlands grondgebied door de gemeente Eijsden-Margraten. Voor wandelroutes in Zuid-Limburg (geen wandelknooppunten) kunt U terecht op de website van Visit Zuid-Limburg.

Wandelnetwerk Limburg

Wandelrouteplanner Voor het plannen van een wandelroute via een der wandelnetwerken in Noord- en Midden-Limburg kunt U gebruik maken van een van de volgende routeplanners. Op de website van Visit Noord-Limburg vindt u de routes in en informatie over de gemeenten Gennep, Bergen, Venlo en Horst aan de Maas.Op de website van Visit Noord- en Midden-Limburg vindt u de routes in en informatie over de gemeenten Venray, Peel en Maas, Beesel, Leudal, Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Nederweert. Voor de gemeente Echt-Susteren: https://www.routeyou.com/nl-nl/route/planner/0/outdoorrouteplanner
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website.

Wandelnetwerken in

Limburg

In 2007 werd in de gemeente Sevenum het project Knopenlopen Sevenum afgerond. Sevenum had daarmee de primeur het eerste wandelnetwerk in Limburg te zijn. Ondertussen is er in de provincie Limburg een wandelnetwerk van in totaal ongeveer 3400 kilometer. Deze wandelnetwerken bevinden zich in Noord- en Midden- Limburg. In Zuid-Limburg wordt nog gewerkt aan een geheel nieuw wandelnetwerk. Beesel Sinds 2012 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Beesel. Markeringen rood en geel. Bergen Sinds 2011 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Bergen. Markeringen rood en wit. Echt-Susteren Sinds 2012 ongeveer 270 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Echt-Susteren. Markeringen rood en wit. Gennep Sinds 2013 ongeveer 130 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Gennep. Markeringen rood en wit. Horst aan de Maas Sinds 2007 ongeveer 450 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Horst aan de Maas. Markeringen rood en geel. Leudal Sinds 2011 ongeveer 520 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Leudal. Markeringen rood en geel. Maasgouw Sinds 2014 ongeveer 150 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Maasgouw. Markeringen rood en geel. Mook en Middelaar Sinds 2021 ongeveer 70 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Mook en Middelaar. Markeringen rood en wit. Nederweert Sinds 2015 ongeveer 175 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Nederweert. Markeringen rood en geel. Peel en Maas Sinds 2011 ongeveer 350 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Peel en Maas. Markeringen rood en geel. Roerdalen Sinds 2012 ongeveer 190 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roerdalen. Markeringen rood en geel. Sinds 2021 uitbreiding van dit wandelnetwerk over de grens in Duitsland in de gemeente Wassenberg. Roermond Sinds 2015 ongeveer 185 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roermond. Markeringen rood en geel. Venlo Sinds 2012 ongeveer 325 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venlo. Markeringen rood en geel. Venray Sinds 2015 ongeveer 400 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venray. Markeringen aluminium. Voor wandelroutes kunt U terecht op de website van Venray Bloeit. Weert (Kempen-Broek) Sinds 2009 wandelnetwerk in de gemeente Weert. Markeringen blauwe wandelwissels en kleurensymbolen. Wegens afwijkende markeringen geen verdere aandacht op deze website. Voor wandelroutes kunt U terecht op de website van Grenspark Kempen-Broek. Zuid-Limburg (in ontwikkeling) Het wandelnetwerk in Zuid-Limburg is in ontwikkeling. Volgens de laatste berichten wordt er in de loop van 2021 begonnen met het wandelnetwerk. Markeringen rood en wit. In het meest zuidelijke deel van Zuid-Limburg loopt een gedeelte van het wandelnetwerk Voerstreek (België) over Nederlands grondgebied door de gemeente Eijsden- Margraten. Voor wandelroutes in Zuid-Limburg (geen wandelknooppunten) kunt U terecht op de website van Visit Zuid-Limburg.
Wandelmarkering De wandelmarkering in de provincie Limburg is niet overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de knooppunten en gebiedsinformatie voor. Er zijn helaas verschillende routemarkeringen. Op deze website wordt verder aandacht besteedt aan de wandelnetwerken met de volgende twee markeringen: 1. In een rood kader bevindt zich het zwarte nummer van het wandelknooppunt op een gele achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van knooppunt naar knooppunt. De markeringen zijn gele pijlen in een rood kader. 2. In een wit kader bevindt zicht het witte nummer van het wandelknooppunt op een rode achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van knooppunt naar knooppunt. De markeringen zijn witte pijlen in een rood kader.
Wandelrouteplanner Voor het plannen van een wandelroute via een der wandelnetwerken in Noord- en Midden-Limburg kunt U gebruik maken van een van de volgende routeplanners. Op de website van Visit Noord-Limburg vindt u de routes in en informatie over de gemeenten Gennep, Bergen, Venlo en Horst aan de Maas.Op de website van Visit Noord- en Midden-Limburg vindt u de routes in en informatie over de gemeenten Venray, Peel en Maas, Beesel, Leudal, Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Nederweert. Voor de gemeente Echt-Susteren: https://www.routeyou.com/nl- nl/route/planner/0/outdoorrouteplanner