Made with MAGIX by Mat Maessen
Home Wandelroutes in Limburg
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.
Dit is de hoofdpagina over de wandelnetwerken in de provincie Limburg. Deze pagina geeft U informatie over de wandelnetwerken binnen de provincie Limburg. Via de menuknop “Wandelroutes in Limburg” kunt U kiezen vanaf welke van de geselecteerde startplaatsen U wilt gaan wandelen. Per startplaats kunt U dan kiezen uit wandelroutes van ongeveer 5 tot 20 kilometer. Alle wandelroutes beginnen in de nabijheid van horeca. Natuurlijk kunt U ook Uw eigen wandelroute samenstellen. Veel wandelplezier.
Wandelmarkering De wandelmarkering in de provincie Limburg is niet overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de wandelknooppunten en gebiedsinformatie voor. Er zijn helaas verschillende routemarkeringen. Op deze website wordt aandacht besteedt aan de wandelnetwerken met de volgende twee markeringen: 1. In een rood kader bevindt zich het zwarte nummer van het wandelknooppunt op een gele achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van wandelknooppunt naar wandelknooppunt. De markeringen zijn gele pijlen in een rood kader. 2. In een wit kader bevindt zicht het witte nummer van het wandelknooppunt op een rode achtergrond. Onderweg wijzen de paaltjes de weg van wandelknooppunt naar wandelknooppunt. De markeringen zijn witte pijlen in een rood kader.
Wandelnetwerk In 2007 werd in de gemeente Sevenum het project Knopenlopen Sevenum afgerond. Sevenum had daarmee de primeur het eerste wandelnetwerk in Limburg te zijn. Ondertussen is er in de provincie Limburg een wandelnetwerk van in totaal ongeveer 3400 kilometer. Deze wandelnetwerken bevinden zich in Noord- en Midden-Limburg. In Zuid-Limburg wordt nog gewerkt aan een geheel nieuw wandelnetwerk.
Beesel Sinds 2012 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Beesel. Markeringen rood en geel. Bergen Sinds 2011 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Bergen. Markeringen rood en wit. Echt-Susteren Sinds 2012 ongeveer 270 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Echt-Susteren. Markeringen rood en wit. Gennep Sinds 2013 ongeveer 130 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Gennep. Markeringen rood en wit. Voorlopig geen verdere aandacht op deze website Horst aan de Maas Sinds 2007 ongeveer 450 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Horst aan de Maas. Markeringen rood en geel. Leudal Sinds 2011 ongeveer 520 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Leudal. Markeringen rood en geel. Maasgouw Sinds 2014 ongeveer 150 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Maasgouw. Markeringen rood en geel. Mook en Middelaar (in ontwikkeling) Vanaf 2020 wandelnetwerk in de gemeente Mook en Middelaar. Markeringen rood en wit. Nederweert Sinds 2015 ongeveer 175 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Nederweert. Markeringen rood en geel. Peel en Maas Sinds 2011 ongeveer 350 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Peel en Maas. Markeringen rood en geel. Roerdalen Sinds 2012 ongeveer 190 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roerdalen. Markeringen rood en geel. In 2019 werd aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een uitbreiding van dit wandelnetwerk over de grens in Duitsland in de gemeente Wassenberg. Roermond Sinds 2015 ongeveer 185 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Roermond. Markeringen rood en geel. Venlo Sinds 2012 ongeveer 325 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venlo. Markeringen rood en geel. Venray Sinds 2015 ongeveer 400 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Venray. Markeringen aluminium. Geen verdere aandacht op deze website. Weert (Kempen-Broek) Sinds 2009 wandelnetwerk in de gemeente Weert. Markeringen blauwe wandelwissels en kleurensymbolen. Geen verdere aandacht op deze website. Zuid-Limburg (in ontwikkeling) Het wandelnetwerk in Zuid-Limburg is in ontwikkeling. Markeringen rood en wit. In het meest zuidelijke deel loopt een gedeelte van het wandelnetwerk Voerstreek (België) over Nederlands grondgebied door de gemeente Eijsden-Margraten. Voorlopig geen verdere aandacht op deze website.

Wandelnetwerk Limburg

Wandelrouteplanner Voor het plannen van een wandelroute via een der wandelnetwerken in Limburg kunt U gebruik maken van een van de volgende routeplanners op internet: www.routebureaulimburg.nl Voor gemeente Echt-Susteren: www.routeyou.com
Site Navigation
© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem

Wandelnetwerken in

Limburg

Dit is de hoofdpagina over de wandelnetwerken in de provincie Limburg. Deze pagina geeft U informatie over de wandelnetwerken in deze provincie. Met deze informatie hoop ik U geinteresseerd te maken in de wandelmogelijkheden binnen de provincie Limburg. Via de menuknop “Wandelnetwerken Limburg per gemeente” kunt U kiezen in welke gemeente U graag wil wandelen. Via het scherm dat daarop volgt kiest U dan in welke plaats U wilt wandelen via het knooppuntensysteem. Daarna kiest U welke afstand U ongeveer wilt wandelen. Alle wandelingen beginnen in de nabijheid van een horecapunt. Steeds na ongeveer 5 kilometer is er een mogelijkheid om een pauze in te lassen bij zo’n horecapunt. Veel wandelplezier.
MyWebsite.com

Limburg

Limburg is de meest zuidelijke

provincie van Nederland. Hoofdstad

van Limburg is Maastricht. Andere

belangrijke gemeenten van Limburg

met meer als 50.000 inwoners zijn

Venlo, Roermond, Sittard-Geleen en

Heerlen.

Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van Limburg met meer dan 120.000 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Maastricht zijn: de Maas met Sint-Servaasbrug, het Vrijthof met Sint-Servaasbasiliek, het Onze-Lievevrouweplein, de Markt met het stadhuis, het Jekerkwartier met zijn Helpoort, het Bassin en het nieuwe stadsdeel Ceramique.

VVV Limburg

VVV Limburg

Zuid-Limburg Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race in Zuid-Limburg is het meest bezochte gratis evenement in 2013 in de provincie Limburg. Andere belangrijke gratis evenementen in de provincie Limburg zijn: de kermis van Weert, Kerststad Valkenburg, Preuvenemint in Maastricht, Venloop in Venlo en diverse vasteloavendfestiviteiten in geheel Limburg.

Nationaal Park De Meinweg

De Nationale Parken in Limburg zijn:

Nationaal Park de Groote Peel,

Nationaal Park de Maasduinen en

Nationaal Park de Meinweg.

De Nationale Landschappen in Limburg zijn: de Gelderse Poort en Zuid-Limburg.