Wandelnetwerk Maasgouw
Made with MAGIX by Mat Maessen

103. Wandelen in Thorn

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 10, 14 en 15 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de parkeerplaats aan de Waterstraat in Thorn. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij het startbord van wandelnetwerk Maasgouw aan de parkeerplaats Waterstraat in Thorn. Betaalde parkeerplaatsen zijn er voldoende. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
Home Print Wandelroutes

Startplaats Thorn Parkeerplaats Waterstraat

© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelroute vanuit Thorn van 5 kilometer

Korte beschrijving wandelroute 10305 Thorn
De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar links de Holstraat omlaag. Na de Beekstraat wandelt U langs de Itterbeek. U volgt steeds een rustig pad door het dal van de Itterbeek. Daarna steekt U de drukke Ittervoorterweg over en bij de St. Hubertuskapel gaat U naar rechts. U passeert de Kapel Onder De Linden. Verderop passeert U de St. Antoniuskapel, de Barbarakapel en de Familiekapel. U wandelt weer terug naar het centrum van Thorn door buurtschap Baarstraat. Daarna loopt U door het witte stadje met zijn beklinkerde straten terug naar het startpunt. Horeca in het centrum van Thorn. (70% verhard – 30% onverhard)
Startbord - 61 - 60 - 22 - 23 - 37 - 61 - richting 42 tot startbord (lengte 5,2 km)
Naar Google Maps Korte beschrijving wandelroute 10310 Thorn

Wandelroute vanuit Thorn van 10 kilometer

De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar rechts de Holstraat omhoog. Via Hoogstraat en Wilhelminalaan steekt U de wal over. U volgt het Lindepad en passeert de Nepomucenuskapel. U wandelt Thorn uit richting Kapel onder de Linden. Bij wandelknooppunt 23 volgt U de veldweg links. Na enkele veldwegen steekt U de drukke N273 over. Vervolgens wandelt U over het viaduct van de A2 en het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna gaat U bij wandelknooppunt 31 het talud omlaag en loopt onder het viaduct van de N273 door. U wandelt een stuk langs het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna loopt U naar het Leerke Ven en maakt een ronde om het ven. Bij de Thornerweg gaat U naar rechts en steekt de Sluis Panheel over. Verderop gaat U over het viaduct de A2 weer over. Bij de Sint Catharinakapel gaat U linksaf door de Hagenbroek. Voor het klooster Maria Rust gaat U rechtsaf een veldweg in. U passeert de kloostermuren en de Kapel onze Lieve Vrouwe van Rust. Na de trapjes omlaag, gaat U bij de veldweg linksaf. U passeert de Sint Jozefkapel. Aan het eind van de veldweg neemt U rechts de Panheeldersteeg en passeert U schuttersterrein Sint Ansfried. Verderop steekt U de drukke Meers over en volgt daarna de Grootheggerlaan. Na wandelknooppunt 43 wandelt U langs de Thornerbeek. U passeert Kasteelhoeve De Grote Hegge en loopt weer terug naar het startpunt van de wandelroute. Horeca in het centrum van Thorn en na ongeveer 6 kilometer. In de winter is er echter geen horeca in Panheel. (75% verhard – 25% onverhard)
Startbord - 61 - 60 - 23 - 32 - 31 - 30 - 34 - 33 - 13 - 35 - 36 - 40 - 43 - 42 - richting 61 tot startbord (lengte 10,0 km)  
Naar Google Maps

Wandelroute vanuit Thorn van 15 kilometer

De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar rechts de Holstraat omhoog. Via Hoogstraat en Wilhelminalaan steekt U de wal over. U volgt het Lindepad en passeert de Nepomucenuskapel. U wandelt Thorn uit richting Kapel onder de Linden. Bij wandelknooppunt 23 volgt U de veldweg links. Na enkele veldwegen steekt U de drukke N273 over. Vervolgens wandelt U over het viaduct van de A2 en het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna gaat U bij wandelknooppunt 31 het talud omlaag en loopt onder het viaduct van de N273 door. U wandelt een stuk langs het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna loopt U naar het Leerke Ven en maakt een ronde om het ven. Bij de Thornerweg gaat U naar rechts en steekt de Sluis Panheel over. Verderop gaat U over het viaduct de A2 weer over. Bij de Sint Catharinakapel gaat U linksaf door de Hagenbroek. Voor het klooster Maria Rust gaat U rechtsaf een veldweg in. U passeert de kloostermuren en de Kapel onze Lieve Vrouwe van Rust. Verderop passeert U de Sint Jozefkapel. Aan het eind van de veldweg neemt U rechts de Panheeldersteeg en passeert U schuttersterrein Sint Ansfried. Na wandelknooppunt 43 wandelt U langs de Thornerbeek. U passeert Kasteelhoeve De Grote Hegge en loopt weer terug naar het centrum van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U nu naar links de Holstraat omlaag. Na de Beekstraat wandelt U langs de Itterbeek. U volgt steeds een rustig pad door het dal van de Itterbeek. Daarna steekt U de drukke Ittervoorterweg over en bij de St. Hubertuskapel gaat U naar rechts. U passeert weer de Kapel Onder De Linden. Verderop passeert U de St. Antoniuskapel, de Barbarakapel en de Familiekapel. U wandelt ten slotte weer terug naar het centrum van Thorn door buurtschap Baarstraat. Horeca in het centrum van Thorn en na ongeveer 6 kilometer. In de winter is er echter geen horeca in Panheel. (75% verhard – 25% onverhard)
Startbord - 61 - 60 - 23 - 32 - 31 - 30 - 34 - 33 - 13 - 35 - 36 - 40 - 43 - 42 - 61 - 60 - 22 - 23 - 37 - 61 - richting 42 tot startbord (lengte 15,2 km)
Naar Google Maps Bijzonderheden wandelroutes 103 Thorn
Sommige onverharde paden kunnen drassig zijn. Vanaf de startplaats aan de Waterstraat kan het in het centrum van Thorn, zeker bij drukte, even zoeken zijn naar de wandelmarkeringen.
start wandelroute
horeca wandelroute
De Pannekoekenbakker Thorn Bogenstraat 2 6017 AV Thorn 0475 – 56 33 27 www.pannekoekenbakker.nl
Korte beschrijving wandelroute 10315 Thorn Wandelroutes in Limburg

Wandelroute vanuit Thorn van 14 kilometer

Korte beschrijving wandelroute 10314 Thorn Naar Google Maps
De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar links de Holstraat omlaag. Na de Beekstraat wandelt U langs de Itterbeek. U volgt steeds een rustig pad door het dal van de Itterbeek. Daarna steekt U de drukke Ittervoorterweg over en bij de St. Hubertuskapel gaat U naar rechts. U passeert de Kapel Onder De Linden. Verderop passeert U de St. Antoniuskapel, de Barbarakapel, de Familiekapel en de Sint Catharinakapel. Op Haagbroek gaat U voor het klooster Maria Rust rechtsaf. U passeert de kloostermuren en de Kapel onze Lieve Vrouwe van Rust en verderop de Sint Jozefkapel. Na de Sint Petruskapel bij wandelknooppunt 38 wandelt U langs natuurgebied het Meggelveld, onderdeel van de Maasvallei. Vervolgens loopt U een stuk langs het Kanaal Wessem-Nederweert. U vervolgt de wandelroute door Wessem en loopt aldaar over de Maasboulevard langs de Maas. Daarna passeert U in Wessem aan de Markt en de Steenweg enkele mooie monumentale gebouwen. Eenmaal Wessem weer uit steekt U de Thornerbeek over en wandelt U langs de Jachthaven. Verderop wandelt U door natuurgebied de Koeweide. U volgt de Thornerbeek tot in Thorn. Ten slotte passeert U Kasteelhoeve De Grote Hegge en loopt U weer terug naar het startpunt van de wandelroute. Horeca in het centrum van Thorn en na ongeveer 10 kilometer in het centrum van Wessem. (60% verhard – 40% onverhard)
Startbord - 61 - 60 – 22 - 23 – 37 – 36 – 40 – 38 – 17 – 18 – 19 - 50 - 43 – 42 - richting 61 tot startbord (lengte 13,5 km)
Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou
Home Wandelroutes Limburg Wandelroutes Noord-Brabant Wandelnetwerken Nederland
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website.

103. Wandelen in Thorn

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 10, 14 en 15 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de parkeerplaats aan de Waterstraat in Thorn. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij het startbord van wandelnetwerk Maasgouw aan de parkeerplaats Waterstraat in Thorn. Betaalde parkeerplaatsen zijn er voldoende. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar links de Holstraat omlaag. Na de Beekstraat wandelt U langs de Itterbeek. U volgt steeds een rustig pad door het dal van de Itterbeek. Daarna steekt U de drukke Ittervoorterweg over en bij de St. Hubertuskapel gaat U naar rechts. U passeert de Kapel Onder De Linden. Verderop passeert U de St. Antoniuskapel, de Barbarakapel en de Familiekapel. U wandelt weer terug naar het centrum van Thorn door buurtschap Baarstraat. Daarna loopt U door het witte stadje met zijn beklinkerde straten terug naar het startpunt. Horeca in het centrum van Thorn. (70% verhard – 30% onverhard)
De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar links de Holstraat omlaag. Na de Beekstraat wandelt U langs de Itterbeek. U volgt steeds een rustig pad door het dal van de Itterbeek. Daarna steekt U de drukke Ittervoorterweg over en bij de St. Hubertuskapel gaat U naar rechts. U passeert de Kapel Onder De Linden. Verderop passeert U de St. Antoniuskapel, de Barbarakapel, de Familiekapel en de Sint Catharinakapel. Op Haagbroek gaat U voor het klooster Maria Rust rechtsaf. U passeert de kloostermuren en de Kapel onze Lieve Vrouwe van Rust en verderop de Sint Jozefkapel. Na de Sint Petruskapel bij wandelknooppunt 38 wandelt U langs natuurgebied het Meggelveld, onderdeel van de Maasvallei. Vervolgens loopt U een stuk langs het Kanaal Wessem-Nederweert. U vervolgt de wandelroute door Wessem en loopt aldaar over de Maasboulevard langs de Maas. Daarna passeert U in Wessem aan de Markt en de Steenweg enkele mooie monumentale gebouwen. Eenmaal Wessem weer uit steekt U de Thornerbeek over en wandelt U langs de Jachthaven. Verderop wandelt U door natuurgebied de Koeweide. U volgt de Thornerbeek tot in Thorn. Ten slotte passeert U Kasteelhoeve De Grote Hegge en loopt U weer terug naar het startpunt van de wandelroute. Horeca in het centrum van Thorn en na ongeveer 10 kilometer in het centrum van Wessem. (60% verhard – 40% onverhard)
De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar rechts de Holstraat omhoog. Via Hoogstraat en Wilhelminalaan steekt U de wal over. U volgt het Lindepad en passeert de Nepomucenuskapel. U wandelt Thorn uit richting Kapel onder de Linden. Bij wandelknooppunt 23 volgt U de veldweg links. Na enkele veldwegen steekt U de drukke N273 over. Vervolgens wandelt U over het viaduct van de A2 en het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna gaat U bij wandelknooppunt 31 het talud omlaag en loopt onder het viaduct van de N273 door. U wandelt een stuk langs het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna loopt U naar het Leerke Ven en maakt een ronde om het ven. Bij de Thornerweg gaat U naar rechts en steekt de Sluis Panheel over. Verderop gaat U over het viaduct de A2 weer over. Bij de Sint Catharinakapel gaat U linksaf door de Hagenbroek. Voor het klooster Maria Rust gaat U rechtsaf een veldweg in. U passeert de kloostermuren en de Kapel onze Lieve Vrouwe van Rust. Verderop passeert U de Sint Jozefkapel. Aan het eind van de veldweg neemt U rechts de Panheeldersteeg en passeert U schuttersterrein Sint Ansfried. Na wandelknooppunt 43 wandelt U langs de Thornerbeek. U passeert Kasteelhoeve De Grote Hegge en loopt weer terug naar het centrum van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U nu naar links de Holstraat omlaag. Na de Beekstraat wandelt U langs de Itterbeek. U volgt steeds een rustig pad door het dal van de Itterbeek. Daarna steekt U de drukke Ittervoorterweg over en bij de St. Hubertuskapel gaat U naar rechts. U passeert weer de Kapel Onder De Linden. Verderop passeert U de St. Antoniuskapel, de Barbarakapel en de Familiekapel. U wandelt ten slotte weer terug naar het centrum van Thorn door buurtschap Baarstraat. Horeca in het centrum van Thorn en na ongeveer 6 kilometer. In de winter is er echter geen horeca in Panheel. (75% verhard – 25% onverhard)
Korte beschrijving wandelroute 10305 Thorn Korte beschrijving wandelroute 10310 Thorn
De wandelroute start bij het startbord van het wandelnetwerk Maasgouw aan de Waterstraat te Thorn. U volgt de Waterstraat in de richting van wandelknooppunt 61. U loopt door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaard en Daalstraat. U passeert de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaat U naar rechts de Holstraat omhoog. Via Hoogstraat en Wilhelminalaan steekt U de wal over. U volgt het Lindepad en passeert de Nepomucenuskapel. U wandelt Thorn uit richting Kapel onder de Linden. Bij wandelknooppunt 23 volgt U de veldweg links. Na enkele veldwegen steekt U de drukke N273 over. Vervolgens wandelt U over het viaduct van de A2 en het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna gaat U bij wandelknooppunt 31 het talud omlaag en loopt onder het viaduct van de N273 door. U wandelt een stuk langs het kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna loopt U naar het Leerke Ven en maakt een ronde om het ven. Bij de Thornerweg gaat U naar rechts en steekt de Sluis Panheel over. Verderop gaat U over het viaduct de A2 weer over. Bij de Sint Catharinakapel gaat U linksaf door de Hagenbroek. Voor het klooster Maria Rust gaat U rechtsaf een veldweg in. U passeert de kloostermuren en de Kapel onze Lieve Vrouwe van Rust. Na de trapjes omlaag, gaat U bij de veldweg linksaf. U passeert de Sint Jozefkapel. Aan het eind van de veldweg neemt U rechts de Panheeldersteeg en passeert U schuttersterrein Sint Ansfried. Verderop steekt U de drukke Meers over en volgt daarna de Grootheggerlaan. Na wandelknooppunt 43 wandelt U langs de Thornerbeek. U passeert Kasteelhoeve De Grote Hegge en loopt weer terug naar het startpunt van de wandelroute. Horeca in het centrum van Thorn en na ongeveer 6 kilometer. In de winter is er echter geen horeca in Panheel. (75% verhard – 25% onverhard)
Korte beschrijving wandelroute 10314 Thorn Korte beschrijving wandelroute 10315 Thorn
10305. Nummering wandelroute wandelnetwerk Maasgouw startplaats Thorn Parkeerplaats Waterstraat: Startbord - 61 - 60 - 22 - 23 - 37 - 61 - richting 42 tot startbord (lengte 5,2 km) 10310. Nummering wandelroute wandelnetwerk Maasgouw startplaats Thorn Parkeerplaats Waterstraat: Startbord - 61 - 60 - 23 - 32 - 31 - 30 - 34 - 33 - 13 - 35 - 36 - 40 - 43 - 42 - richting 61 tot startbord (lengte 10,0 km) 10314. Nummering wandelroute wandelnetwerk Maasgouw startplaats Thorn Parkeerplaats Waterstraat: Startbord - 61 - 60 – 22 - 23 – 37 – 36 – 40 – 38 – 17 – 18 – 19 - 50 - 43 – 42 - richting 61 tot startbord (lengte 13,5 km) 10315. Nummering wandelroute wandelnetwerk Maasgouw startplaats Thorn Parkeerplaats Waterstraat: Startbord - 61 - 60 - 23 - 32 - 31 - 30 - 34 - 33 - 13 - 35 - 36 - 40 - 43 - 42 - 61 - 60 - 22 - 23 - 37 - 61 - richting 42 tot startbord (lengte 15,2 km)
Naar RouteYou Naar Google Maps Naar RouteYou Naar Google Maps Naar RouteYou Naar Google Maps Naar RouteYou Naar Google Maps