Made with MAGIX by Mat Maessen

Wandelnetwerken 

In de zomer van 2014 werd in de provincie Zuid-Holland het eerste wandelnetwerk geopend. Inmiddels is er in Zuid-Holland een nagenoeg provincie dekkend wandelnetwerk van in totaal zo’n 4000 kilometer.

Wandelrouteplanner

Voor het plannen van een wandelroute via een der wandelnetwerken in Zuid-Holland kunt U gebruik maken van de volgende routeplanners op internet: www.wandelnet.nl/knooppuntenplan ner

Wandelmarkering

De wandelmarkering in de provincie Zuid-Holland is overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de knooppunten en gebiedsinformatie voor. Ook wordt er in de provincie Zuid-Holland veelvuldig gebruik gemaakt van een Toeristisch overstappunt (TOP), een startplaats met ruime parkeermogelijkheid en wandelvoorzieningen. De wandelknooppunten zijn allen gelijk. In een geel kader bevindt zich het blauwe nummer van het wandelknooppunt achter een witte achtergrond. Onderweg wijzen de genummerde paaltjes de weg van knooppunt naar knooppunt. De markeringen zijn rode pijlen in een geel kader.
Home
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelnetwerken Zuid-Holland

Alblasserwaard –Vijfheerenlanden Vanaf april 2017 ongeveer 570 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden. Bollenstreek Sinds 2014 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. Drechtsteden Sinds 2015 ongeveer 190 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Alblasserdam, Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Duin, Horst en Weide Sinds 2014 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Goeree-Overvlakkee Sinds 2016 ongeveer 375 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Goeree-Overvlakkee. Gouwe Wiericke  Sinds 2016 ongeveer 250 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen. Hoeksche Waard  Sinds 2018 ongeveer 465 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Hoeksche Waard. Hof van Delfland Sinds 2015 ongeveer 900 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Capelle aan de IJssel, Delft, Den Haag, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Zoetermeer en Zuidplas. IJsselmonde Sinds 2014 ongeveer 225 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Barendrecht, Hendrik Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Krimpenerwaard Sinds 2014 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Gouda, Krimpen aan de IJssel en Krimpenerwaard. Leiden en Leiderdorp Sinds 2018 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Leiden en Leiderdorp. Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude Vanaf februari 2017 ongeveer 450 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Alphen aan de Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Voorne-Putten-Rozenburg Sinds 2016 ongeveer 375 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.
Site Navigation
© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem

Wandelnetwerken in

Limburg

Dit is de hoofdpagina over de wandelnetwerken in de provincie Limburg. Deze pagina geeft U informatie over de wandelnetwerken in deze provincie. Met deze informatie hoop ik U geinteresseerd te maken in de wandelmogelijkheden binnen de provincie Limburg. Via de menuknop “Wandelnetwerken Limburg per gemeente” kunt U kiezen in welke gemeente U graag wil wandelen. Via het scherm dat daarop volgt kiest U dan in welke plaats U wilt wandelen via het knooppuntensysteem. Daarna kiest U welke afstand U ongeveer wilt wandelen. Alle wandelingen beginnen in de nabijheid van een horecapunt. Steeds na ongeveer 5 kilometer is er een mogelijkheid om een pauze in te lassen bij zo’n horecapunt. Veel wandelplezier.
MyWebsite.com

Zuid-Holland

Zuid-Holland is de bevolkingsrijkste provincie van Nederland. Hoofdstad van Zuid-Holland is Den Haag. Andere belangrijke gemeenten van Zuid-Holland met meer als 50.000 inwoners zijn Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Dordrecht, Gouda, Katwijk, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leiden, Leidschendam- Voorburg, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westland en Zoetermeer.

Wandelnetwerken 

In de zomer van 2014 werd in de provincie Zuid-Holland het eerste wandelnetwerk geopend. Inmiddels is er in Zuid-Holland een nagenoeg provincie dekkend wandelnetwerk van in totaal zo’n 4000 kilometer.

VVV Zuid-Holland

Meer info

VVV Zuid-Holland

Meer info

Wandelmarkering

De wandelmarkering in de provincie Zuid-Holland is overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de knooppunten en gebiedsinformatie voor. Ook wordt er in de provincie Zuid- Holland veelvuldig gebruik gemaakt van een Toeristisch overstappunt (TOP), een startplaats met ruime parkeermogelijkheid en wandelvoorzieningen. De wandelknooppunten zijn allen gelijk. In een geel kader bevindt zich het blauwe nummer van het wandelknooppunt achter een witte achtergrond. Onderweg wijzen de genummerde paaltjes de weg van knooppunt naar knooppunt. De markeringen zijn rode pijlen in een geel kader.

Nationaal Park De Biesbosch

Het Nationale Park in Zuid-Holland is het Nationaal Park de Biesbosch. De Nationale Landschappen in Zuid-Holland zijn: de Hoeksche Waard en het Groene Hart.